loading

Çatıya Yuva Yapan Kuşlar Nasıl Uzaklaştırılır ?

10-04-2022 01:10    8546

Çatılarda Yuva Yapan Kuşlar Nasıl Uzaklaştırılır

Çatı boşluklarını kullanan kuşların çoğu, karga, güvercin, martı, serçe, kırlangıç gibi kuş türleridir. Bunlar ülkemizde ve birçok ülkede haşere kuşu olarak bilinirler. Alıştıkları alanlardan kolay kolay uzaklaşmayan bu kuş türleri sizlere farkında olmasanız dahi birçok problem getirmektedir. Firmamızın devreye girdiği bu noktada onlara zarar vermeden yaşam alanlarınızdan uzaklaştırıp daha mutlu olacakları ormanlık alanlara döndürmede büyük rol oynamaktayız.

Kuşları Yuva Yapmaktan Nasıl Caydırırsınız?

Güvercinler, kargalar, kumrular, serçeler, martılar çatılardaki yuvaları açısından çok fazla gürültüye neden olur. Ayrıca belirtmek gerekir ki kuş dışkısı bina ömrünü %50 azaltabilecek güçtedir. Çatılarda, bacalarda, su oluklarında tıkanmalara sebep olurlar ve duvarlardaki deliklere yuva yapar ve asla yere inmezler. Kırlangıçların, genellikle saçakların altında bulunan, yarım kase şeklinde çamurdan yapılmış yuvaları vardır. Kırlangıç yuvaları genellikle erişemeyeceğiniz alanlarda kurulmaktadır.

Kuşların erişiminiz olmayan her yerde yuva yapmasına izin verilmelidir. Çatılar, doğal yuva alanlarının kaybı nedeniyle hepsi için hayati kutsal alanlardır. Yardımımıza ihtiyaçları var, bu yüzden, eğer mümkünse, lütfen çatınızdaki yuvaya erişmelerine izin verin, ancak çatının kapatılması gerekiyorsa, sığırcıklar, serçeler, kırlangıçlar, kırlangıçlar ve kırlangıçlar için saçakların altına yuva kutuları yerleştirin. Bu onları sadece o bölgeye yönlendirecektir. Diğer alanlarda ise kuş kontrol ürünlerimizi kullanarak onları uzaklaştırabilir yuva kutularına yönlendirebilirsiniz. Yuvadan ayrıldıktan sonra o bölgeye de ürün uygulayarak artık çatınızı tamamen koruma altına almış olursunuz.

Kuşların çatınızda yuva yapmalarını engellemek gerekiyorsa, yuva yapmadıkları kış aylarında erişimi engellemeye yönelik çalışmalar yapılmalıdır (not: güvercinler yıl boyunca yuva yapabilir). kuş kovucu ürünler ve kuş kontrol cihazlarını mart ve nisan aylarında uygulamanızı önermekteyiz. Yaza doğru göç eden kuşlarda da etkili olacaklardır.

Sonra ne yapmamız gerekli ?

Binanızı her kış, ideal olarak Ekim ve Şubat ayları arasında kontrol edin veya bir başkasından sizin için yapmasını isteyin. Uygun şekilde tüm delikleri veya boşlukları temizleyin ve kapatın. Tüneyen kuşların tuzağa düşme riskini en aza indirmek için bunu sabahları yapın. Hiç kuş kalmadığından emin olana kadar düzenli aralıklarla kontrol edin.

Kuş Yuvaları Kaldırılabilir mi?

Kural olarak hayır. Bizler asla böyle birşeyi önermiyoruz. Aktif bir yuvaya zarar vermemeli veya yok etmemelisiniz ve girişi engellemek için herhangi bir işlem yapmadan önce yavruların yuvadan ayrılmasına izin vermelisiniz. Kuşların yuva yaptığını biliyorsanız işe başlamayın ve bir yuva bulursanız onu rahat bırakın! 

Kuşların orada yuva yaptığını biliyorsanız, çatı kaplama işinden her zaman kaçınmalısınız, ancak bazen bir çatı yuvası yalnızca yenileme çalışmaları sırasında keşfedilebilir. Bu olursa ve yavrular uçana kadar çatı bırakılamıyorsa, dört litrelik bir kutu keserek, bir sığırcık veya serçe için hızlı ve basit bir şekilde yapay bir yuva kutusu yapabilirsiniz.

Yapay Bir Kuş Yuvası Yapmak

Bir kutuyu uzun kenarın tepesine yakın bir yerden kesin ve kuşlara biraz kavrama sağlamak için giriş deliğinin altındaki yüzeyi pürüzlendirin. Karşı tarafta, yaklaşık 25 mm aşağı ve 75 mm aralıklı iki küçük delik açın. Sabitlemek için ipi içinden geçirin ve altta iki küçük hava giriş yeri açın. Yuvayı yumurta veya yavrularla birlikte kutuya yerleştirin. Tek giriş olarak yan deliği bırakarak kutuyu kapatın.

Kutuyu orijinal yuvaya mümkün olduğunca yakın bir yere sabitleyin. Ebeveynler genellikle yavrularını bulur ve yeni yerde onlara bakmaya devam eder.

Yuvayı taşırken mümkün olduğunca ufak canlılarımıza zarar vermeden taşıyın.

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Plastik Kuşkonmaz Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 


Etiketler: