loading

Kuş Kovucular Hakkında Bilmeniz Gerekenler

05-05-2022 00:54    1443

Kuş Kovucu ve Kuş Caydırıcılar Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kuşlar ülkemizde her yıl milyonlarca türk lirası değerinde maddi hasara neden olur. Çatılarda veya oluklarda yuva yapabilir, bahçeleri veya verandaları tahrip edebilir ve yarattıkları gürültü sorununu ve arkalarında bıraktıkları pislikleri saymazsak hastalık yayabilirler. Etkili kuş kontrol yöntemlerini tercih ederek sizler de çok kısa süre içerisinde kuş probleminizden tamamen kurtulabilirsiniz. Uzman kuş kontrol ekibimizin önerdiği en etkili ürün olan plastik kuşkonmaz ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Bu konuyu daha da detaylı incelemek gerekirse ;

  1. Kuşlardan İnsanlara Bulaşabilecek Hastalıklar
  2. Kuş Dikenleri Neden Etkilidir ?
  3. Çatıya Yuva Yapan Kuşlar Nasıl Uzaklaştırılır ?

Uzman kuş kontrol ekibimizin hazırladığı makalelerimizi okuyarak tam bilgi sahibi olabilirsiniz.

Mülkünüzde kuşlarla ilgili sorunlarınız varsa ve sorunu herkes için çözmek istiyorsanız, seçenekleriniz var. Kuş kovma yöntemleri ve kuş caydırma yöntemlerini duyduysanız, aradaki farkın ne olduğunu ve bu seçenekleri kendi yararınıza nasıl kullanabileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Kuşları kovucu ile kuş caydırıcıları ve hangisinin sizin için uygun olabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Neden Kuş Kontrolü Kullanılır?

Kuşları kovmak ile kuş caydırıcıları arasındaki farkları anlamaya çalışmadan önce, birkaç şeyi açıklığa kavuşturmak önemlidir. Hem kuş caydırıcılık hem de kuş kovucu, ev ve mülk sahiplerinin arazilerini ve binalarını korumak için kullanabilecekleri kuş kontrol biçimleridir. Kuş kontrolünün yardımcı olabileceği birçok durum vardır.

Örneğin, kuşlar belirli alanlarda yuva yapıyorsa veya çatınıza tünerse, oraya gitmelerini isteyebilirsiniz. Alternatif olarak, bir bahçeniz, çiftliğiniz veya avlunuz varsa ve kuşların ekinlere saldırmasını, bitkileri yok etmesini veya hasatınızı yemesini engellemek istiyorsanız, bu alanları korumak için kuş kontrolünü kullanmak isteyebilirsiniz. Kuşlar toplandıklarında, o mülkün sakinleri için risk oluşturabilecek bir pislik bırakabilirler.

Kuşlar sorun yaratmaya başladığında, onlardan kurtulmaları çok zor olabilir. Ancak onları çevreye veya kuşlara zarar vermeyecek şekilde çıkardığınızdan emin olmak istersiniz. Bu nedenle, farklı kuş kontrol yöntemlerini anlamak çok önemlidir. En iyi sonuçları alabilmek için soruna sistematik olarak planlayın.

Kuş Kovucu Nedir ?

Şu anda bir kuş istilasıyla karşı karşıyaysanız, kuş caydırıcıları ile kuşları kovucu arasındaki farkı tartmanın zamanı geldi. Muhtemelen önce kuş kovma yöntemlerine bakmak isteyeceksiniz. Kuş kovma, fiziksel bir bariyer kurarak kuşların erişemeyeceği alanlar oluşturmayı içerir. Kuşları belirli bir bölgeden çıkarmak, oraya yuvaya dönmelerini engelleyecektir. Kovma yöntemleri, halihazırda var olan yuvalar için en iyi şekilde kullanılan bir uygulamadır.

Yuvalama alanlarını kuşlar için erişilemez hale getirdiğinizde, sonraki yuvalama mevsimlerinde yuvalarını inşa etmek için geri dönmezler. Tabiki bu insancıl bir çözümdür. Kuşları da rahat bırakın diyebilirsiniz. Fakat biz taşıyabilecekleri salgın hastalık risklerini minimuma indirmeye çalışmanın dışında onlarında göçlerine ve nesillerini devam ettirmelerine yardımcı olmaktayız.

Örneklemek gerekirse;

Onları insancıl çözümler ile uzaklaştırmak onlara da fayda sağlamaktadır. Ürünlerimiz onlara zarar vermek amacı ile değil onları daha mutlu olacakları doğal yaşam alanlarına döndürmekte önemli rol oynamaktadır.

“ Ülkemizde 2012 yılından bu yana bina bacalarında, elektrik hatlarında, fabrika atıklarında telef olan ve ölümle sonuçlanan bu sevimli canlıları riske eden yapıları plastik kuşkonmaz bariyer ile koruma altına almış bulunmaktayız. Ve hayvan sever dostlarımızı da sevindirecek bir haber olarak göç yolundaki kuş ölümlerini %70’e yakın azaltmış bulunmaktayız. “

 Ek olarak, kuş kovucu yöntemler, kuşların belirli alanlarda toplanmasını veya tünemesini engelleyebilir, bu da mevcut kuş istilasını sona erdirmenizde yardımcı olacaktır.

Kuş Kovucu Örnekleri Nelerdir?

Kuş ağları kuşları ekinlerden, sera alanlarınızdan, depolama alanlarınızdan uzak tutar. Kuş dışlamanın en kolay ve en etkili biçimlerinden biri kuş ağlarıdır. Kuş ağı, kuşların yuvalarını inşa etmek isteyebilecekleri alanlara erişmelerini imkansız hale getirebilecek ince bir ağdır. Örneğin, bir deponun açık alanlarına kuşların içeri girmesini önlemek için kuş ağı ekleyebilirsiniz. Kuşların onları yemesini önlemek için ekinlerin üzerine kuş ağları da asabilirsiniz. Kuş ağı, uygun maliyetli ve kurulumu kolay bir kuş kovma yöntemidir.

Başka bir kuş kovucu ürünü, güneş panellerinin altına yuva yapan kuşlarla ilgili sorunları olan insanlar için mükemmeldir. Bu erişilmesi zor alanlar, kuşlar için güvenli ve rahat görünüyor. Ancak kuşları ve diğer canlıları kendilerini evlerinde hissettiklerinde çıkarmak zordur. Ancak doğru şekilde kurulduğunda, bu güneş paneli kuş kovucu yöntemleri tüm kuş türleri üzerinde %100 etkilidir.

Kuş Caydırıcılar Nelerdir ?

Kuş caydırıcıları ise bölgeleri kuşlar için çekici olmayan veya kuşları rahatsız etmeye odaklanan cihazlara atıfta bulunur. Bir alanı fiziksel olarak engellemenin aksine, kuş caydırıcıları, bir kuşun ilk etapta alana yaklaşmaması için bir alanı güvensiz veya riskli göstermekle ilgilidir. Bu, gelecekte kuş istilasını önlemenin harika bir yolu olabilir.

Kuş Caydırıcı Örnekler Nelerdir?

Kuş caydırıcıları birçok biçimde gelir. Bu nedenle, sorunlarınız için hangisinin en iyi olduğunu bulmak biraz araştırma gerektirebilir. İşte en yaygın kuş caydırıcı formlarından bazıları:

• Ses caydırıcılar: Ses caydırıcılar, yırtıcıların çıkardığı sesleri çoğaltabilir veya diğer kuşların tehlike çağrılarını taklit edebilir. Bu sesli ipuçları, kuşları hiçbir tehlike olmadığında bile potansiyel tehlikeye karşı uyarır. Hoparlörleri kuşların toplandığı yerlerin yakınına yerleştirmek onları sonsuza kadar uzak tutabilir.

• Görsel caydırıcılar: Bu tür caydırıcılar, kuşları güvensiz hissettirerek temelli olarak korkutup kaçırabilir. Sahte baykuşlar, yansıtıcı balonlar, lazer ışıkları veya holografik bant, en popüler görsel caydırıcı türlerden bazılarıdır. Bir kuş bu tür ürünlerin yanına yaklaşmaz, bu yüzden onları kuşların toplanmaya başladığını gördüğünüz herhangi bir yere koyun.

• Tat ve koku caydırıcılar: Bu caydırıcıları kuşların yemeyi sevdiği ekin veya bitkilere veya kuşların toplandığı alanlara yerleştirebilirsiniz. Bu ürünlerin kokusu veya tadı kuşlar için çekici değildir ve onları başka yerlerde yiyecek aramaya iter.

• Kuş dikenleri: Kuş dikeni olsa da daha çok bir kuş kovma yöntemi gibi görünebilir, mevcut kuş istilasında kullanılmamalıdır. Bunun yerine, kuşların oraya inmelerini engellemek için tüneyebilecekleri çıkıntılara yerleştirin.

Kuş Kovucu Diken Çeşitleri Nelerdir ?

32 Dikenli Kuşkonmaz Bariyer ( 1D Model ) : Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 32 adettir. Genellikle enerji nakil hatlarında, leyleklerin yuva yapıp elektrik yüzünden telef olmalarını önlemek amacıyla kullanılmaktadır. TIKLAYARAK ürün hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

42 Dikenli Kuşkonmaz Bariyer ( 3D Model ) : Ürün 50 CM Uzunluğunda, 15 CM Genişliğindedir. Yüksekliği 11.5 CM’dir. Diken sayısı 42 adettir. Genellikle enerji nakil hatlarında, leyleklerin yuva yapıp elektrik yüzünden telef olmalarını önlemek amacıyla kullanılmaktadır. TIKLAYARAK ürün hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Bunlar, mülkünüz için keşfedebileceğiniz en popüler kuş caydırma yöntemlerinden sadece birkaçı.

Kuş Kovucu ve Kuş Caydırıcılar: Hangisini Tercih Etmeliyim ?

Hali hazırda aktif bir kuş probleminiz varsa, kuş kovucu yöntemlerine bakmalısınız. Bu, onların istilasını büyütmek için her mevsim yuva yapıp geri dönmelerini engelleyecektir. Sadece olası bir istilayı önlemek istiyorsanız, en iyi sonuçlar için kuş caydırıcıları kullanın. Bu yöntemler, mülkünüzü ilk etapta kuşlar için çekici hale getirebilir. O zaman kendilerini orada yaşamaya davet etmeyecekler.

Kuşların gelecekte bir sorun olabileceğini düşünüyorsanız, kuş caydırıcılık herhangi bir ev veya mülk sahibi için harikadır. Sadece biraz önlem almak sizi uzun vadede pahalı bir baş ağrısından kurtarabilir. Kuş kontrol yöntemleri hakkında daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin.

İhtiyacınıza Uygun Kuş Kontrolleri İçin Uzman Yardımı

Hangi ürünün sizin durumunuza en uygun olacağından emin değilseniz, Plastik Kuşkonmaz Kuş Kontrol Sistemleri alanında 8 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. Ürün seçimi, kurulumu ve temizliğinde size yardımcı olabiliriz. Katalog, fiyatlandırma veya ürün örnekleri için bizi 0 (553) 859-59-59 numaralı telefondan arayın ya da plastikkuskonmaz @ gmail.com adresinden bize e-posta gönderin. 


Etiketler: